Książka z przepisami
na gęsinę

Każdy z Szefów Kuchni biorących udział w pierwszej edycji naszej akcji, zobowiązany został do przygotowania swoich trzech autorskich przepisów. Teraz z dumą wszystkie przepisy zostały zebrane w książce, która z pewnością będzie nie lada gratką dla wszystkich miłośników dobrego jedzenia. „Choć sam jestem kucharzem, było to dla mnie spore zaskoczenie, jak jeden rodzaj mięsa może zostać zinterpretowany na tyle różnych sposobów kulinarnych i w żadnym momencie się nie powielić.

Poza klasyczną czarniną, okrasą, carpaccio z półgęska, czy gęsi pieczonej w całości, znaleźć tu można confit z gęsich żołądków, szafranową zupę z gęsi, pierś marynowaną z płatkami róży czy też lody z foie gras i wiele, wiele innych” – mówi Adam Chrząstowski z restauracji Ancora z Krakowa, który jako główny „szef kuchni polskiej prezydencji”, serwować będzie gęsinę również brukselskim notablom. Książka wydana jest zarówno w miękkiej oprawie, jak i w większym formacie ze sztywnymi okładkami; zaś zamawiać ją można mailowo, pisząc na: poczta@slowfood.pl; cena odpowiednio 19 i 29 PLN).
 


W 2014 r. akcja „Gęsina na św. Marcina” trwać będzie od 7 do 30 listopada. Wszystkie restauracje w czasie trwania akcji na swych witrynach oznaczone będą logiem akcji, tak by były łatwo rozpoznawalne z zewnątrz. W każdej z takich restauracji szef kuchni został zobowiązany do przygotowania przynajmniej trzech autorskich przepisów, które przez cały czas trwania akcji będą dostępne w menu.

przepisy


2014-11-23

Udo z gęsi confit podana z grilowaną gruszką sosem borówkowym i pieczonymi ziemniakami

Michał Jarzombek – Restauracja Zamek Lubliniec, Lubliniec

więcej >>

2014-11-23

Gęsie żołądki duszone w gęsim tłuszczu i ciepłym pieczywem

Michał Jarzombek – Restauracja Zamek Lubliniec, Lubliniec

więcej >>

2014-11-23

Gęsie żołądki sałatka z kopru włoskiego i kasztanów/żurawina

Dominik Duraj – Restauracja Wodna Wieża, Pszczyna

więcej >>

2014-11-23

Gęsia Foie Gras śliwkowa konfituraorzechy laskowe

Dominik Duraj – Restauracja Wodna Wieża, Pszczyna

więcej >>

2014-11-23

Fondant z gorzkiej czekolady na gęsim tłuszczu z kozim serem, pudrem z koziego sera i granitą z pietruszki

Jacek Zagórny – Restauracja WARSZTATY SMAKU, Tychy

więcej >>

2014-11-23

Podwędzana pierś z młodej gęsi owsianej z musem kasztanowym z gruszką, puree ze skorzonery, chips ze skorzonery, mus dyniowy

Jacek Zagórny – Restauracja WARSZTATY SMAKU, Tychy

więcej >>

2014-11-23

Gęsia wątróbka w aromacie trawy żubrowej, mus gruszkowy, topinambur confit

Jacek Zagórny – Restauracja WARSZTATY SMAKU, Tychy

więcej >>

2014-11-23

Podwędzana pierś z gęsi, blat z cydru, majonez z rukwi wodnej, puch z oleju rzepakowego 100% tłoczonego na zimno

Jacek Zagórny – Restauracja WARSZTATY SMAKU, Tychy

więcej >>

2014-11-23

Udko gęsie confit, carpaccio z buraków aromatyzowanych cynamonem, anyżem i tymiankiem, kluski z tartych ziemniaków

Robert Biniasz i Mateusz Bieniek – Restauracja Umami Piąty Smak, Pyskowice

więcej >>

2014-11-23

Foie gras panierowana w orzechach laskowych, przekładana grillowanymi plastrami polędwicy wołowej z emulsją z czerwonego wina i pianą z aronii

Robert Biniasz i Mateusz Bieniek – Restauracja Umami Piąty Smak, Pyskowice

więcej >>

2014-11-23

Gęsia czernina z uszkami z rydzami

Damian Gruszka – Trattoria Castello, Gliwice

więcej >>

2014-11-23

Creme brulee z gęsiej wątroby

Damian Gruszka – Trattoria Castello, Gliwice

więcej >>

2014-11-23

Pieczone pierogi z gęsiną i suszoną żurawiną

Agata Falkiewicz – Restauracja Tabun, Gdańsk–Otomin

więcej >>

2014-11-23

Mus z gęsiej wątróbki aromatyzowany “Żubrówką” podany na grzankach ze swojskiego chleba na zakwasie z naszego pieca chlebowego oraz z karmelizowaną renetą

Agata Falkiewicz – Restauracja Tabun, Gdańsk–Otomin

więcej >>

2014-11-23

Udko z Gęsi Białej confi, dyniowe kopytka, mus z modrej kapusty, warzywa okopowe, krokiet i sos śliwkowy

Dawid Łagowski – Restauracja Destylarnia, Mierzęcin

więcej >>

2014-11-23

Pate z gęsi aromatyzowane tonka, karmelizowane winogrona, galaretka z cydru i tost z chleba Mierzecinskiego

Dawid Łagowski – Restauracja Destylarnia, Mierzęcin

więcej >>

2014-11-23

Razowa ciabata z gęsią konfitowaną, marynowanymi burakami, endywią i kozim serem

Michał Góra – Restauracja Dystrykt One, Kraków

więcej >>

2014-11-23

Sałatka z wędzonym filetem z gęsi na ziemi z pumpernikla

Michał Góra – Restauracja Dystrykt One, Kraków

więcej >>

2014-11-23

Kopytka kasztanowe z wątróbką gęsią i koniakiem

Przemysław Bilski – Pod Nosem, Kraków

więcej >>

2014-11-23

Zupa fasolowa z wędzoną gęsią

Przemysław Bilski – Pod Nosem, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Pieczona gęś podana z kopytkami z dyni z nutą kardamonu oraz z kapusta modra duszona z likierem z czarnej porzeczki, aronią i rodzynkami

Ewa Rezler i Sławomir Starosta – Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2014-11-22

Krem z dyni i marchewki na wywarze z wędzonej gęsi z nutą kardamonu podany z orzechami prażonymi w miodzie i jabłkami pieczonymi w żubrówce z majerankiem

Ewa Rezler i Sławomir Starosta – Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2014-11-22

Carpaccio z pólgęska wędzonego na węglu drzewnym podane na bukiecie sałat z malinowym winegretem, świeżo startym parmezanem „Emilgrana” i lodami z owoców pigwy

Ewa Rezler i Sławomir Starosta – Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2014-11-22

Czulent z gęsiną

Bartosz Mazur – Żydowska Restauracja Mandragora, Lublin

więcej >>

2014-11-22

Smalec z gęsiego tłuszczu z szabasową chałką

Bartosz Mazur – Żydowska Restauracja Mandragora, Lublin

więcej >>

2014-11-22

Konfitowane gęsie udo, kasza gryczana z suszonymi grzybami, marynowane buraki, sos z pora z czarnuszką

Przemysław Błaszczyk – Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów

więcej >>

2014-11-22

Duszone żołądki gęsie, puree z chrzanem, smażona dymka, sos z żurku

Przemysław Błaszczyk – Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów

więcej >>

2014-11-22

Rosół na szyjach gęsich z siekaną gęsią wątróbką

Przemysław Błaszczyk – Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów

więcej >>

2014-11-22

Pasztet z gęsich podrobów, kwaśna śmietana z jabłkiem i chrzanem, galaretka z cydru Ignaców

Przemysław Błaszczyk – Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów

więcej >>

2014-11-22

Terrina z żołądków gęsich z sosem berneńskim i cebulkami konfitowanymi w klarowanym maśle

Mariusz Wójcik – Restauracja Koneser, Zakopane, Hotel Litwor

więcej >>

2014-11-22

Luzowana gęsia noga z foie gras pieczona w cieście filo na purée dyniowym z sosem piernikowym i śliwkami z chrupiącą miętą

Mariusz Wójcik – Restauracja Koneser, Zakopane, Hotel Litwor

więcej >>

2014-11-22

Parmentier z bataty i udo gęsi konfitowane

Alain Budzyk – Le Bistro Rozbrat, Warszawa

więcej >>

2014-11-22

Rillettes z gęsi

Alain Budzyk – Le Bistro Rozbrat, Warszawa

więcej >>

2014-11-22

Grzanki z skóry kaczki

Alain Budzyk – Le Bistro Rozbrat, Warszawa

więcej >>

2014-11-22

Sałatki z żołądkami gęsimi, ziemniaki grenailles, mix sałat

Alain Budzyk – Le Bistro Rozbrat, Warszawa

więcej >>

2014-11-22

Gęś “Imbirowy Sad”

Łukasz Kosatko – Jabłoń Lake – Resort, Jabłoń k. Pisza

więcej >>

2014-11-22

Gęś konfitowana

Łukasz Kosatko – Jabłoń Lake – Resort, Jabłoń k. Pisza

więcej >>

2014-11-22

A’la Krupnik na gęsinie

Łukasz Kosatko – Jabłoń Lake – Resort, Jabłoń k. Pisza

więcej >>

2014-11-22

Pierś z gęsi z puree z pieczonego selera, skorzonerą, duszonymi burakami, sosem wiśniowo-czekoladowym i borówkami

Michał Bartczak – Restauracja Łódzka, Łódź, Hotel Holliday **** Łódź

więcej >>

2014-11-22

Carpaccio z gęsi i półgęska z marynowanymi kurkami, olejem dyniowym, słodkim czosnkiem, cydrowym winegretem i plastrami burakami.

Michał Bartczak – Restauracja Łódzka, Łódź, Hotel Holliday **** Łódź

więcej >>

2014-11-22

„Brulee” z gęsiej wątróbki z kandyzowaną żurawiną, pudrem z koziego sera, galaretką z agrestu i puree z wiśni i rozmarynu

Michał Bartczak – Restauracja Łódzka, Łódź, Hotel Holliday **** Łódź

więcej >>

2014-11-22

Smażona pierś z gęsi, knedle z rodzynkami, mus jabłkowy, sos z czarnej porzeczki

Daniel Chrzanowski – Restauracja Kokieteria, Gdańsk

więcej >>

2014-11-22

Kluski ziemniaczane, gotowane mięso gęsie, cebula, borowik

Daniel Chrzanowski – Restauracja Kokieteria, Gdańsk

więcej >>

2014-11-22

Bulion z gęsi, grzyby, julienne warzywne, kiełbaska z gęsi

Daniel Chrzanowski – Restauracja Kokieteria, Gdańsk

więcej >>

2014-11-22

Parfait z gęsi, kiszony ogórek, chałka, konfitura z czerwonej cebuli

Daniel Chrzanowski – Restauracja Kokieteria, Gdańsk

więcej >>

2014-11-22

Udo z gęsi konfitowane w oleju z suszonych pomidorów, puree z chorizo, buraki z tymiankiem

Dawid Wysocki – GUSTO FOOD&WINE, Poznań

więcej >>

2014-11-22

Krupnik na bulionie z gęsi z włoską kaszą orkiszową, suszona szynka parmeńska

Dawid Wysocki – GUSTO FOOD&WINE, Poznań

więcej >>

2014-11-22

Ravioli z gęsią, sos kaparowy z rukolą i szpinakiem, chips z truflami

Dawid Wysocki – GUSTO FOOD&WINE, Poznań

więcej >>

2014-11-22

Pierś gęsia pieczona w niskiej temperaturze podana z konfiturą z pigwy i chipsami z gęsiej skórki

Roman Bukowski – Restauracja Glamour, Przeźmierowo

więcej >>

2014-11-22

Pieczone udko gęsie podane z kopytkami na buraczkach z bagienną żurawiną

Roman Bukowski – Restauracja Glamour, Przeźmierowo

więcej >>

2014-11-22

Carpaccio z wędzonej gęsi z sosem malinowo-jałowcowym

Roman Bukowski – Restauracja Glamour, Przeźmierowo

więcej >>

2014-11-22

Suszony filet z Gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika

Tomasz Dziura – Restauracja Andromeda, Kraków, Hotel Galaxy

więcej >>

2014-11-22

Gęsie udo z wędzonym puree kasztanowym, musem z czerwonej kapusty i sosem z tarniny i kardamonu

Tomasz Dziura – Restauracja Andromeda, Kraków, Hotel Galaxy

więcej >>

2014-11-22

Noga Gęsi confit z kuskusem po marokańsku

Lech Pluciński – Restauracja FIGA, Plewiska

więcej >>

2014-11-22

Pierożki z gęsich żołądków na mozaice fasolek

Adam Chrząstowski – Ed Red, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Okrasa z gęsi z galaretką z gruszki i owsianej kruszonce

Adam Chrząstowski – Ed Red, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Roladka confit na musie z suszonej marchwi ze smażonym sercem gęsim i zieloną soczewicą

Janusz Fic – Dwór Sieraków, Sieraków

więcej >>

2014-11-22

Consomme z gęsi gotowane sous vide z kołdunami faszerowanymi podrobami i mięsem z gęsiej szyji zdobione suszonymi ziołami

Janusz Fic – Dwór Sieraków, Sieraków

więcej >>

2014-11-22

Filet z gęsi marynowany w wódce pieprzowej Dwór Sieraków i soli z chipsami jabłkowymi

Janusz Fic – Dwór Sieraków, Sieraków

więcej >>

2014-11-22

Pierś gęsia sous vide podana z pure pietruszkowym i chutney marchewkowo imbirowym z sosem z porto i ziela angielskiego

Marek Blik – Da Pietro, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Gęsie pipki duszone w cydrze z karmelizowaną szalotką

Marek Blik – Da Pietro, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Pierś gęsi z dynią piżmową, puree z kapusty modrej, kaszą gryczaną i sosem z gęsi

Tomasz Trąbski – CONCORDIA TASTE, Poznań

więcej >>

2014-11-22

Pierożki z gęsiną w pikantnym bulionie wołowym

Tomasz Trąbski – CONCORDIA TASTE, Poznań

więcej >>

2014-11-22

Carpaccio z wędzonego fileta z gęsi, startym chrzanem, malinowym winegretem, rukolą i chipsem z boczku.

Tomasz Kowal – Chochołowy Dwór, Jerzmanowice

więcej >>

2014-11-22

Sałatka z kiełbasą gęsią, karmelizowaną śliwką, buraczkami i chipsem z topinamburu

Tomasz Kowal – Chochołowy Dwór, Jerzmanowice

więcej >>

2014-11-22

Krupnik z podwędzanych serc i żołądków gęsich, kasza krakowska, jarmuż

Łukasz Cichy – Restauracja Biała Róża, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Trufle z gęsi, pigwa, mak, pampuchy, kakao

Łukasz Cichy – Restauracja Biała Róża, Kraków

więcej >>

2014-11-22

„Krupnik Polski” na wędzonej gęsinie, komosa ryżowa i marynowane gąski

Witek Iwański – Aruana, Serock, Hotel NARVIL Conference & Spa

więcej >>

2014-11-22

Zimowa sałata, gęsie skórki, rydze z wrześniowych zbiorów i płatki foie gras

Witek Iwański – Aruana, Serock, Hotel NARVIL Conference & Spa

więcej >>

2014-11-22

Pierś z gęsi z sosem pigwowym na puree brokułowym i kaszą gryczaną gotowana w soku buraczanym z jabłkiem i czarną rzepą

Marcin Staniszewski – 27 Porcji Slow Food, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Gęsia wątróbka na musie jabłkowym z figą

Marcin Staniszewski – 27 Porcji Slow Food, Kraków

więcej >>

2014-11-22

Gęsi Consomme 10 porc

Marcin Staniszewski – 27 Porcji Slow Food, Kraków

więcej >>

2013-11-27

Carpaccio z gęsi, musem z jabłek i kiszonej pietruszki, pudrem z boczku wędzonego

Sylwester Lis – Morskie Oko, Zbójecki Łygotnik, Hotel Bukovina

więcej >>

2013-11-27

Gęś confit z puree z scorzoniery, nadziewaną szyjką oraz duszoną cieciorką.

Sylwester Lis – Morskie Oko, Zbójecki Łygotnik, Hotel Bukovina

więcej >>

2013-11-19

Żołądki gęsie na puree z wędzonych ziemniaków i pieczonych korzennych buraczkach

Adam Chrząstowski – Ancora, Kraków

więcej >>

2013-11-19

Marynowana pierś gęsi na kompocie z moreli z ziołami i różą (4pax)

Adam Chrząstowski – Ancora, Kraków

więcej >>

2013-11-19

Pierś z gęsi sous vide ze śliwkami i figami

Marian Frankowski – „Restauracja Morellino”, Hotel Głęboczek, Wielki Głęboczek

więcej >>

2013-11-19

Sałatka z dojrzewającą piersią z gęsi, suszone pomidory, ocet balsamiczny starzony, ser mazuriano

Marian Frankowski – „Restauracja Morellino”, Hotel Głęboczek, Wielki Głęboczek

więcej >>

2013-11-08

Gęsia Fois Gras z powidłami z tegorocznych czereśni z naszych zbiorów oraz babą drożdżową – przepis ex aequo nagrodzony tytułem "Król Gęsiny 2013/2014"

Witek Iwański – Restauracja Aruana, Hotel NARVIL Conference & Spa, Serock

więcej >>

2013-11-08

Pasztet z gęsich wątróbek aromatyzowany trawą żubrową, mus jabłkowy, galaretka z żubrówki, tost z chleba kresowego – przepis ex aequo nagrodzony tytułem "Król Gęsiny 2013/2014"

Przemysław Błaszczyk – Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów

więcej >>

2013-11-08

Gryczane kluski kładzione w esencji z wędzonych korpusów gęsi, gęsie żołądki i serca, żółtko gęsiego jaja, rukiew wodna – II miejsce ex aequo w konkursie na "Króla Gęsiny 2013/2014"

Aleksander Baron – Restauracja Solec, Warszawa

więcej >>

2013-11-08

Gęsie żołądki, puree z topinamburu, salsefia sous vide, łuskwiak nameko – II miejsce ex aequo w konkursie na "Króla Gęsiny 2013/2014"

Dominik Duraj – Restauracja Wodna Wieża, Pszczyna

więcej >>

2013-11-08

Żołądki gęsie, czosnek na słodko i chrupiący orkisz – III miejsce w konkursie na "Króla Gęsiny 2013/2014"

Przemysław Blisk – Bread & Milk, Wadowice

więcej >>

2012-11-23

Pierś z młodej polskiej gęsi sous vide, podana z puree z klementynek, kaszą pęczak i sałatką z buraczków i borówki brusznicy oraz chrupiącą gęsią skórą

Witold Iwański – Hotel NARVIL Conference & Spa, Serock

więcej >>

2012-11-17

Udko z Gęsi Kołudzkiej Confi z Białą Fasolą i Karmelizowaną Szalotką

Krzysztof Rabek – Hugo Restaurant, Poznań

więcej >>

2012-11-14

Tortellini z mięsem gęsim w sosie z koziego sera z gospodarstwa Pani Lidii

Mariusz Siwak – szef kuchni Hotelu Park w Szczecinie

więcej >>

2012-11-09

Udka gęsie confit z chutneyem ze śliwek

Adam Chrząstowski – restauracja Ancora, Kraków

więcej >>

2012-11-09

Gęś domowa

Wojciech Modest Amaro – Atelier Amaro, Warszawa

więcej >>

2012-11-09

Pierś gęsi confi z aromatem

Karol Okrasa – restauracja Platter, Warszawa

więcej >>

2012-11-09

Zapiekane gęsi – podróbka z fasolką i grzybami

Krzysztof Żurek – restauracja Trzy Rybki, Kraków

więcej >>

2012-11-09

Pierś gęsi marynowana w różanym pieprzu

Adam Chrząstowski – restauracja Ancora, Kraków

więcej >>

2012-11-09

Terina z gęsi z Foie Gras i pistacjami

Arkadiusz Janczarek – Restauracja & bar 99, Warszawa

więcej >>

2012-11-09

Gęsie pipki

Dariusz Majewski – Opera, spotkajmy się na końcu korytarza, Szczecin

więcej >>

2012-11-09

Gęś podwędzana na liściach jałowca

Tomasz Trąbski – Restauracja BlowUpHall 5050, Poznań

więcej >>

2012-11-09

Pieczone udko gęsie podane z sosem żurawinowym z cynamonem

Michał Witt – Pomarańczowy Fortepian, Piła

więcej >>

2012-11-09

Sałatka z grillowaną piersią z gęsi z sosem balsamicznym

Michał Witt – Pomarańczowy Fortepian, Piła

więcej >>

2012-11-09

Pierożki z gęsiną i sosem kurkowym

Michał Witt – Pomarańczowy Fortepian, Piła

więcej >>

2012-11-09

Bulion z gęsi z pierożkami z farszem z wątróbki i trufli

Marcin Norek – Pod Aniołami, Kraków

więcej >>

2012-11-09

Półgęsek wędzony na zimno z ziemią z chleba razowego, podane z sosem śliwkowo-sosnowym

Łukasz Toczek – Restauracja Metamorfoza, Gdańsk

więcej >>

2012-02-14

Pâté z gęsich wątróbek

Adam Chrząstowski – restauracja Ancora, Kraków

więcej >>

2012-02-14

Nadziewana gęsia szyja na zimno

Krzysztof Żurek – restauracja Trzy Rybki, Kraków

więcej >>

2012-02-14

Gęś pieczona z gruszką

Krzysztof Żurek – restauracja Trzy Rybki, Kraków

więcej >>

2012-02-14

Sałatka z gęsich żołądków

Agata Wojda – restauracja Opasły Tom, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Bulion z gęsi

Agata Wojda – restauracja Opasły Tom, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Pierś gęsi confit w sosie z czerwonego wina i śliwek

Agata Wojda – restauracja Opasły Tom, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Consommé z gęsi

Ryszard Warnke – Ristorante Cristallo, Katowice

więcej >>

2012-02-14

Tagiatelle z ragout gęsim w aromatach trufli

Ryszard Warnke – Ristorante Cristallo, Katowice

więcej >>

2012-02-14

Pierś gęsia z warzywami i sosem porto

Ryszard Warnke – Ristorante Cristallo, Katowice

więcej >>

2012-02-14

Zupa z kalarepki na gęsinie

Michał Skrzypczak – restauracja Weranda, Bydgoszcz

więcej >>

2012-02-14

Uda gęsie faszerowane

Michał Skrzypczak – restauracja Weranda, Bydgoszcz

więcej >>

2012-02-14

Gęsia szyja nadziewana

Michał Skrzypczak – restauracja Weranda, Bydgoszcz

więcej >>

2012-02-14

Pasztet z gęsich wątróbek

Urszula Robaczyńska – restauracja Młyn, Włocławek

więcej >>

2012-02-14

Roladki z piersi gęsiej ze śliwką i buraczkami

Urszula Robaczyńska – restauracja Młyn, Włocławek

więcej >>

2012-02-14

Udo gęsie w przyprawach

Urszula Robaczyńska – restauracja Młyn, Włocławek

więcej >>

2012-02-14

Sałata z rukoli z gęsiną i gruszkami

Dariusz Opasek – Tapas Bar Cuatro Caminos, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Gęś pieczona z pomarańczami i cynamonem

Dariusz Opasek – Tapas Bar Cuatro Caminos, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Udka gęsi z sosem figowym

Dariusz Opasek – Tapas Bar Cuatro Caminos, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Bigos pszczyński na gęsinie

Damian Lazar – restauracja Stara Piekarnia, Pszczyna

więcej >>

2012-02-14

Gęś świętomarcińska

Damian Lazar – restauracja Stara Piekarnia, Pszczyna

więcej >>

2012-02-14

Gęsie udko marynowane

Damian Lazar – restauracja Stara Piekarnia, Pszczyna

więcej >>

2012-02-14

Gęś z owocami

Izabela Kujawa – restauracja Stara Apteka, Inowrocław

więcej >>

2012-02-14

Gęś po polsku

Izabela Kujawa – restauracja Stara Apteka, Inowrocław

więcej >>

2012-02-14

Gęś pieczona

Izabela Kujawa – restauracja Stara Apteka, Inowrocław

więcej >>

2012-02-14

Gęsi udziec z ananasem

Arkadiusz Janczarek – Restauracja Likus Concept Store, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Gęś marynowana w soli morskiej

Arkadiusz Janczarek – Restauracja Likus Concept Store, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Roladka z gęsi z suszoną figą i foie gras

Arkadiusz Janczarek – Restauracja Likus Concept Store, Warszawa

więcej >>

2012-02-14

Grillowana pierś gęsia z sosem piwno-wiśniowym

Michał Grnyo – restauracja Dom Wigierski, Wigry

więcej >>

2012-02-14

Gęś na warzywnym wzgórzu

Michał Grnyo – restauracja Dom Wigierski, Wigry

więcej >>

2012-02-14

Gęsia pierś duszona z suszonymi jabłkami i płatkami róży

Michał Grnyo – restauracja Dom Wigierski, Wigry

więcej >>

2012-02-14

Szafranowa zupa z gęsi

Marcin Filipkiewicz – restauracja Copernicus, Kraków

więcej >>

2012-02-14

Kiełbasa z gęsi z sałatką z bakłażana

Marcin Filipkiewicz – restauracja Copernicus, Kraków

więcej >>

2012-02-14

Gęś nadziewana kaszą i grzybami

Urszula Czyżak – restauracja Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2012-02-14

Sałatka z półgęska

Urszula Czyżak – restauracja Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2012-02-14

Tatar z gęsi, czyli okrasa

Marcin Budynek – Restauracja Kolumnowa, Augustów

więcej >>

2012-02-14

Pierś gęsia pieczona z kurkami

Marcin Budynek – Restauracja Kolumnowa, Augustów

więcej >>

2012-02-14

Rolada z gęsi i grzybów

Marcin Budynek – Restauracja Kolumnowa, Augustów

więcej >>

2012-02-14

Gęś o zapachu czosnku i igiełek rozmarynu

Bartosz Budnik – restauracja Romantyczna, Wzgórza Dylewskie

więcej >>

2012-02-14

Czernina na bulionie z gęsi z antonówką i wiśniami

Bartosz Budnik – restauracja Romantyczna, Wzgórza Dylewskie

więcej >>

2011-11-09

Eskalop z wątróbki gęsiej

Bartosz Budnik – restauracja Romantyczna, Wzgórza Dylewskie

więcej >>

2011-10-20

Gęś pieczona w sosie gruszkowym z chili

Urszula Czyżak – restauracja Piotrkowska 97, Łódź

więcej >>

2011-10-09

Pierożki z mięsem gęsi i foie gras

Marcin Filipkiewicz – restauracja Copernicus, Kraków

więcej >>