Akcja Gęsina na św. Marcina - Restauracje
 
 
Książka z przepisami
na gęsinę

Każdy z Szefów Kuchni biorących udział w pierwszej edycji naszej akcji, zobowiązany został do przygotowania swoich trzech autorskich przepisów. Teraz z dumą wszystkie przepisy zostały zebrane w książce, która z pewnością będzie nie lada gratką dla wszystkich miłośników dobrego jedzenia. „Choć sam jestem kucharzem, było to dla mnie spore zaskoczenie, jak jeden rodzaj mięsa może zostać zinterpretowany na tyle różnych sposobów kulinarnych i w żadnym momencie się nie powielić.

Poza klasyczną czarniną, okrasą, carpaccio z półgęska, czy gęsi pieczonej w całości, znaleźć tu można confit z gęsich żołądków, szafranową zupę z gęsi, pierś marynowaną z płatkami róży czy też lody z foie gras i wiele, wiele innych” – mówi Adam Chrząstowski z restauracji Ancora z Krakowa, który jako główny „szef kuchni polskiej prezydencji”, serwować będzie gęsinę również brukselskim notablom. Książka wydana jest zarówno w miękkiej oprawie, jak i w większym formacie ze sztywnymi okładkami; zaś zamawiać ją można mailowo, pisząc na: poczta@slowfood.pl; cena odpowiednio 19 i 29 PLN).
 


W 2017 r. akcja „Gęsina na św. Marcina” trwać będzie od 10 listopada do 3 grudnia. Wszystkie restauracje w czasie trwania akcji na swych witrynach oznaczone będą logiem akcji, tak by były łatwo rozpoznawalne z zewnątrz. W każdej z takich restauracji szef kuchni został zobowiązany do przygotowania przynajmniej trzech autorskich przepisów, które przez cały czas trwania akcji będą dostępne w menu.

restauracje


OFICJALNA LISTA RESTAURACJI 2017

 

 GĘSINA NA ŚW. MARCINA 2017, IX edycja

 

 

Dolnośląskie
 
„Akademia Kuraszków” szef kuchni Marcin Kurzawa,
55-120 Kuraszków, ul. Jesionowa 3, Tel 713101024,
 
Boletus” Zamek Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak
59-724 Osiecznica, Kliczków 8, tel. 75 734 07 00,
 
„Dobra Karma” , szefowa kuchni Monika Szewczyk
50-027 Wrocław, ul. Kościuszki 23, tel. 717142599,
https://www.facebook.com/dobrakarma108/

„Kaczka I Wino”, szef kuchni Agnieszka Kukin
57-550 Stronie Śląskie, ul. Mickiewicza 9, tel. 502 457 990,
www.kaczkaiwino.pl

„Karczma Młyńska”, szef kuchni Artur Dziegański 
50-266 Wrocław, ul. Wyspa Słodowa 10, tel. 71 322 608 899,
www.hotel-tumski.com.pl/karczma/karczma-mlynska

„MONOPOL”, szef kuchni Mariusz Kozak
50-071 Wrocław, ul. Heleny Modrzejewskiej 2, tel. 600 909 566,
https://monopolwroclaw.hotel.com.pl/restauracje/restauracja-monopol-wroclaw
 
„Pałac na wodzie”, szef kuchni Tomasz Smoczyk,
 58-500 Jelenia Góra, Staniszów 23. Tel. 757557031,

„Restauracja Babinicz”, Hotel Restauracja Dworzysko, szef kuchni Wojciech Harapkiewicz
58-310 Szczawno-Zdrój, al. Spacerowa 22, tel 74 886 99 02,
www.dworzysko.pl

„Restauracja Rynek 43”, szef kuchni Dariusz Krakowiak
58-100 Świdnica, ul. Rynek 43, tel. 78 856 84 19, 
www.pl-pl.facebook.com/Rynek43

„Restauracja Ziołowa”, MedicalSensus Sanatorium Polanica, szefowa kuchni Katarzyna Soczyńska
57-320 Polanica Zdrój, ul. Bolesława Chrobrego 1-3A,
www.facebook.com/Restauracja-Zio%C5%82owa-113451486038649

„Restauracja Uroczyska Siedmiu Stawów” , szef kuchni Damian Chajęcki
58-217 Niemcza, Gola Dzierżoniowska 21,
www.uroczysko7stawow.pl

Kujawsko-Pomorskie
 
„Meluzyna”, szef kuchni Krzysztof Bielawski
85-006 Bydgoszcz, ul. Gdańska 50, tel. 52 327 42 05,
www.restauracjameluzyna.pl

„Morellino”, Hotel Głęboczek, szef kuchni Marian Frankowski
Wielki Głęboczek 1,  87-313 Brzozie , tel. 22 380 59 02,
www.gleboczek.pl

„RANCHO” Gospodarstwo Agroturystyczne Maria Szymańska, szef kuchni Tomasz Szymański
87-103 Mała Nieszawka, ul. Prosta 8, tel. 56 678 73 59,
www.rancho-nieszawka.pl

„SALT”, szef kuchni Marcin Gruszka
87-100 Toruń, ul. Bulwar Filadelfijski 11, tel. 56 611 57 59,
www.copernicustorunhotel.com/gastronomia/restauracja-salt

„Szeroka  9”, 87-100 Toruń, ul. Szeroka 9, Tel 566228424,
www.szeroka9.pl 

„Werbena”, Hotel Herbarium, szef kuchni Michał Szczepański
Chomiąża Szlachecka 2, 88-410 Gmina Gąsawa,  tel. 52 30 77 000,
www.herbariumhotel.pl

Lubelskie
 
„2PiEr”, szef kuchni Jakub Piętowski,
Lublin, ul. Artura Grottgera 2 , Tel. 730741230,
 
„Restauracja 16 Stołów”, szef kuchni Piotr Kwiatosz
Lublin, ul. Rynek 16/1, tel. 81 534 30 40,
www.16stolow.pl

„Piano”,  Hotel Restauracja Piano, szef kuchni Piotr Huszcz
20-535 Lublin, ul. Jana Pawła II 19 tel. 506 169 927,
www.piano-lublin.pl/restaurant.html


„Perłowa Pijalnia Piwa”, szef kuchni Mateusz Ciołko
20-001 Lublin, ul. Bernardyńska 15A, tel. 667 994 487,
www.perla.pl/pijalnia-piwa

„Restauracja Kuchnia i Wino”, szef kuchni Krzysztof Mosiński
24-120 Kazimierz Dolny, ul. Krakowska 11, 81 881 08 76,
www.restauracjakuchniaiwino.pl/pl

Lubuskie
 
„Destylarnia”,  Dawid Łagowski,
Mierzęcin 1, 66-520 Dobiegniew,  tel. 95 713 16 30,
www.palacmierzecin.pl

„Między Wierszami”, szef kuchni Marek Ciureja
66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Sikorskiego 107, tel. 735 955 588,
www.facebook.com/miedzywierszami.gorzow/?fref=ts
 

Łódzkie

 

„Medical SPA Hotel Lawendowe Termy”, szefowa kuchni Urszula Czyżak
ul. Jakuba Świnki 10, 99-210 Uniejów, tel. 42 2334700,
www.lawendowetermy.pl

„Posterunek 77”, szef kuchni Paweł Zieliński
99-416 Nieborów, Nieborów 231a, tel. 501 945 960,
www.restauracja.stacjanieborow.pl

Małopolskie


„ALBERTINA Restaurant & Wine”, szef kuchni Grzegorz Fic
31-043 Kraków, ul. Dominikańska 3, tel. 12 333 41 10,
www.albertinarestaurant.pl

„Amarylis”, szef kuchni Michał Cienki
31-039 Kraków, ul. Dietla 30, tel. 12 433 33 06,
www.queenhotel.pl/restauracja

„Andromeda Alfa”, szef kuchni Tomasz Dziura
31-535 Kraków, ul. Gęsia 22a, Hotel Galaxy, tel. 12 342 81 42,
www.andromeda.jordan.pl

„Biała Róża”, szef kuchni Łukasz Cichy
  31-101 Kraków, ul. Straszewskiego 16, tel. 12 421 51 90,
www.restauracjabialaroza.pl

„Bistro Beta”, szef kuchni Krzysztof Urbańczyk,
31-048 Kraków, ul. Świętej Gertrudy 12, Hotel Legend, tel. 12 295 91 05,
www.legend-hotel.pl/pl/restauracja

„Café Oranżeria”
31-106 Kraków, Plac Kossaka 1, tel. 12 379 59 50,
www.cafeoranzeria.pl 

„Chochołowy Dwór”, szef kuchni Tomasz Kowal
32-048 Jerzmanowice, ul. Jana III Sobieskiego 172, tel. 12 620 39 00,
www.chocholowydwor.pl
 
„Dwór Sieraków”, szef kuchni Janusz Fic,
32-410 Dobczyce, Sieraków 233, Tel.123122423,
 
„Dwór Prezydencki Hotel Cristal Park”, szef kuchni Kamil Pucharski
33-113 Zgłobice, ul. Dworska 1, tel. 14 652 76 50,
www.dwor-prezydencki.pl/restauracja

„Enoteka Pergamin”, szef kuchni Mateusz Guzik
31-001 Kraków, ul. Grodzka 39, tel. 797 705 515,
https://pl-pl.facebook.com/enoteka.pergamin

„Ed Red”, szef kuchni Adam Chrząstowski
31-014 Kraków, ul. Sławkowska 3, tel. 690 900 555, 
www.edred.pl/pl

„Filipa 18 ”, szef kuchni Marcin Sołtys
31-150 Kraków, ul. Świętego Filipa 18, tel. 12 300 30 30,
www.indigokrakow.com/restauracja

„Garden” szef kuchni Dawid Grucel,
 Kraków, ul. Krowoderska 71,  Tel 12 3542020,

„Gęś w dymie”, szef kuchni Marcin Pławecki
Laskowa 679, 34-602 Laskowa, tel. 18 333 33 84,
www.facebook.com/geswdymie

„Gościniec Na Rozdrożu”, szefowie kuchni Marcin Majecki, Adrian Grabarz
32-590 Libiąż, ul. Krakowska 86, tel. 32 624 00 60,
www.narozdrozu.pl

„Hawełka”,  Pałac Czeczotki, szef kuchni Bartosz Pietrzak 
30-001 Kraków, ul. Wiślna 1, tel. 12 422 06 31,
www.hawelka.pl

„Kogel Mogel”, szef kuchni Jan Nawrocki
31-041 Kraków, ul. Sienna 12, tel. 12 426 49 68,
www.kogel-mogel.pl

„Kurka Wodna”, szef kuchni Marcin Sroka
33-332 Kraków, ul. Kanonicza 15, tel. 730 700 248,
www.kurka-wodna.pl

„L’Atmosphere”, Hilton Garden Inn Kraków Airport, szef kuchni Miłosz Kowalski
32-038 Balice, ul. Medweckiego 3, tel. 12 340 00 00,
www.hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/poland/hilton-garden-inn-krakow-airport-KRKAPGI/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1GI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6KRKAPGI

„Magnifica”, Farmona Hotel Business & SPA, szef kuchni Tomasz Trafiał
30-443 Kraków, ul. Jugowicka 10c, tel. 12 252 70 77,
www.magnifica.pl

„Miodova Restaurant”, szef kuchni Mateusz Turaj
31-053 Kraków, ul. Szeroka 3, tel. 660 343 203,
www.miodova.pl

„Morskie Oko”, Hotel Bukovina, szef kuchni Sylwester Lis
34-530 Bukowina Tatrzańska, ul. Sportowa 22, tel. 18 202 54 00,
www.hotelbukovina.pl/kulinaria/restauracja-morskie-oko

„Pod Nosem”, szef kuchni Przemysław Bilski
31-002 Kraków, ul. Kanonicza 22, tel. 12 376 00 14,
www.podnosem.com

„Qrudo Food & Wine”, szef kuchni Wojciech Ćwiklik
31-057 Kraków, ul. Wąska 2, tel. 12 431 05 37,
www.qrudo.pl

„Qualita”, szef kuchni Marcin Dudek
30-311 Kraków, ul. Wygrana 6, tel.696 480 983,
http://www.qhotels.pl/krakow-plus/restauracja/o-restauracji

„Restauracja Hotel Cristal Park w Dąbrowie Tarnowskiej”, szefowa kuchni Ewa Wielgus
33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Sportowa 2A, tel. 14 657 01 00,
www.dabrowa.cristalpark.pl

„Restauracja Hotel Cristal Park w Tarnowie”, szef kuchni Kamil Pucharski
33-101 Tarnów, ul. Traugutta 5, tel. 14 633 12 25,
www.tarnow.cristalpark.pl
 
„Sienna 104”, Hotel Heron,  szef kuchni Krzysztof Małocha,
33-318 Gródek nad Dunajcem, tel. 188888500,
www.heron-hotel.com/restauracje/restauracja-sienna

„WIDOK”, Hotel Harnaś, szef kuchni Sylwester Lis
34-530 Bukowina Tatrzańska, tel. 18 202 54 00,
www.pl-pl.facebook.com/RestauracjaWIDOK

Mazowieckie
 
„Akademia”, szef kuchni Patryk Paszke
02-548 Warszawa, ul. Różana 2 lok. 61, tel. 22 828 99 11,
www.restauracjaakademia.pl

„Aruana”, Hotel NARVIL Conference & Spa, szef kuchni Witek Iwański
05-140 Serock, ul. Czesława Miłosza 14a, tel. 22 566 10 00,
www.hotelnarvil.pl

 „Atelier Amaro”, szef kuchni Wojciech Modest Amaro
00-460 Warszawa, ul. Agrykola 1, tel. 22 6285747,
www.atelieramaro.pl


Audytorium Caribbean Restaurant, szef kuchni Krystian Groszkowski
Radom, ul. Skłodowskiej Curie 4, tel. 576682200

www.facebook.com/AudytoriumCaribbeanRestaurant/

 

„Bistro Z”, szefowie kuchni Anna Klajmon, Mateusz Czekierda
03-735 Warszawa, ul. Ząbkowska 12, tel. 794 274 576,
www.bistroz.pl

BoniFaCio SPA&Sport Resort , szef kuchni  Dariusz Ratuszniak
Kępa 84, 09-110 Sochocin, tel. 23 651 24 00,
www.hotelbonifacio.pl

BOCCA BAR, szefowie kuchni Ariel Ziółkowski i Magdalena Ziolkowska,
Warszawa, ul. Postępu 14, tel. 606157157
www.boccabar.pl

„Ed Red”, szef kuchni Adam Chrząstowski
00-137 Warszawa, Plac Mirowski 1, tel. 530 051 055,
www.edred.pl/pl

„Halka Restauracja po polsku”, szef kuchni Cezary Nabożny
ul. Puławska 43, 02-508 Warszawa, tel. 509 593 305,
www.restauracjahalka.pl

"Kuchnia Otwarta", szef kuchni Michał Molenda
ul. Klimaczaka 1, 02-797 Warszawa,  tel. 602 241 079
www.kuchniaotwarta.pl

„Papu”, szef kuchni Krzysztof Soszyński, Piotr Leśniewski
02-554 Warszawa, Aleja niepodległości 132/136, tel 662261261
https://restauracjapapu.pl/

 

„Solec  44”, szef kuchni Aleksander Baron
00-392 warszawa, ul. Solec 44, tel. 798363996,
www.solec.waw.pl

„Stary Dom”, szef kuchni Łukasz Federowicz, Rafał Kowalczyk
02-620 Warszawa, ul. Puławska 104/106, tel. 600471471 
www.restauracjastarydom.pl

 

Wieża Ciśnień, szef kuchni  Mateusz Fronczak
ul. Warszawska 26,09-400 Płock,  tel. 24 367 10 00
www.wiezacisnienplock.pl

Winowajcy Tapas & Wine Bar, szef kuchni Grzegorz Słomka
Radom, ul. Żeromskiego 58, tel. 512 219975
www.facebook.com/winowajcyradomtapasbar/

„Zielony Niedźwiedź”, szef kuchni Wojciech Deres
00-375 Warszawa, ul. Smolna 4, tel. 795 794 784
www.kafezn.pl

Opolskie
 
„Bajka  Hotel&Resort ”, szef kuchni Marcin Klich
Klasztorna 5, 46-040 Grodziec, tel. 664 165 557,
www.hotelbajka.com

„Pasja”, Hotel Spałka, szef kuchni Kamil Klekowski
46-200 Kluczbork, ul. Waryńskiego 16, tel. 508 660 595,
www.hotelspalka.pl/pl/6,restauracja

Podkarpackie 

 

„Restauracja Manuka”,  szef kuchni Marcin Ferfecki
39-300 Mielec, ul. Rzeczna 8, tel. 17 227 61 28,
http://www.bulwarymielec.pl/opisowa/restauracja.htm

Podlaskie
 
„Folwark Księżnej Anny”, szef kuchni Marcin Baliński
17-300 Siemiatycze, Anusin 95, tel. 502 900 606,
www.restauracjafolwark.pl

„Nova” restauracja w Hotelu Velvet***, szefowa kuchni Agnieszka Interewicz – Balczun
16-400 Suwałki, ul. Kościuszki 128, 
www.hotelvelvet.pl/page/index/restauracja

 

„Trattoria Czarna Owca”, szefowa kuchni Ewa Chlebowicz
15-001 Białystok, ul. Lipowa 24, tel. 85 744 55 45,
www.trattoriaczarnaowca.pl

„Restaurant & Bar Cristal”, szef kuchni Łukasz Rakowski
15-424 Białystok, ul. Lipowa 3/5, tel. 85 749 61 59,
www.hotelcristal.com.pl

Pomorskie

 

„Brovarnia i Restauracja Hotelu Gdańsk”, szef kuchni Jarosław Waloch
80-755 Gdańsk, ul. Szafarnia 9, tel. 58 320 19 70, 
www.brovarnia.pl

„Bistro Słowacki” , szef kuchni Jacek Majcherek, 
80-257 Gdańsk, ul. Słowackiego 3, tel. 58 760 76 86,
www.hotelsmart.pl 

„CRUDO”, szef kuchni Jarosław Marucha
81-767 Sopot,  ul. Bohaterów Monte Cassino 36/2, tel. 512 824 500,
www.crudogrill.com

„Dym Na Wodzie”, szef kuchni Rafał Niewiarowski
76-270 Ustka, ul. Żeromskiego 1, tel. 793 432 403,
www.dymnawodzie.pl

„FEDDE Bistro”, szef kuchni Jacek Fedde, 
  81-391 Gdynia, ul. Świętojańska 43 lok.7, tel. 577 543 662,
www.bistrofedde.pl

„M 15 RESTAURANT & BAR”, szef kuchni Adrian Gabryszak
81-715 Sopot, al. Franciszka Mamuszki 15, tel. 720 827 827,
https://www.facebook.com/m15.sopot/

„Motlava”, szef kuchni Łukasz Toczek
80-862 Gdańsk, ul. Stara Stocznia 2/1, tel. 58 719 51 00,
www.motlava.pl

„Nowy Świat”, szef kuchni  Rafał Kopicki, ul. Bohaterów Monte Cassino 63/2, 
81-767 Sopot, tel. +48 58 342 88 88,
www.restauracjanowyswiat.pl/pl

„Pałac Poraj”, zastępca szefa kuchni Krzysztof Pacał,
Poraj 5, 84-352 Wicko,  tel. 59 861 17 71,
www.palacporaj.pl

„Polskie smaki” Restauracja Cafe, szef kuchni Krystian Szidel
81-718 Sopot, Powstańców Warszawy 10, tel. 587671960,
www.restauracjapolskiesmaki.com 

„Tabun”, 80-174 Gdańsk, Otomin, ul. Konna 29, tel. 601 611 499,
www.restauracjatabun.kuznia.net

Zajazd „Ostoja”, szef kuchni Andrzej Lenio
77-304 Rzeczenica, Sporysz 8, tel. 504 231 303,
www.pl-pl.facebook.com/zajazdostojasporysz

 
Śląskie

 

„Biała Gruba” szef kuchni Jakub Skowron,
41-400 Mysłowice, ul Powstańców 1, tel. 790511105,
www.bialagruba.pl 

„Cadenza”, szefowa kuchni Katarzyna Rogowska
40-201 Katowice, plac Wojciecha Kilara 1, tel. 32 732  53 47,
www.cadenza.pl

„Dworek New Restaurant”, szef kuchni Przemysław Baczański
43-300 Bielsko Biała, ul. Żywiecka 193, Tel 338178340,
www.dworekbielsko.pl


„Fanaberie Smaków – usiądź, zjedz i wypij”, szef kuchni Mateusz Zawojski
47-400 Racibórz, ul. Warszawska 13, tel. 793 776 625,
www.pl-pl.facebook.com/fanaberiesmakow

„inoWino Wine Bar & Bistro”, szef kuchni Paweł Nowak, 
44-200 Rybnik, ul. Kościuszki 27,  tel. 664 336  360,
www.facebook.com/winebarinowino

„Magiel Kulinarny”, szef kuchni Radosław Spirydowicz
41-200 Sosnowiec, ul. Warszawska 5A, tel. 602 429 376,
www.magielkulinarny.pl

„Mañana Bistro & Wine Bar”, szef kuchni Przemysław Błaszczyk, 
41-400 Chorzów, ul. Wolności 15, tel. 508 293 640,
www.bistromanana.pl

„MiniBrowar MAJER”, szef kuchni Cezary Kupis
44-100 Gliwice, ul. Studzienna 8, tel. 32 747 77 77,
www.minibrowarmajer.pl

„MOMO Restaurant & Coctail Bar”, szef kuchni Tomasz Sienicki, 
44-100 Gliwice, Ratusz-Rynek, tel.570 170 080,
www.momogliwice.pl

„Trzy Bramy”, szef kuchni Arkadiusz Parusel
43-600 Jaworzno, ul. Sądowa 13, tel. 32 752 04 01,
www.trzybramy.eu/pl

„UMAMI”, szefowie kuchni Mateusz Bieniek, Robert Biniasz
44-120 Pyskowice, ul. Sikorskiego 46, tel. 662 267 070,
www.restauracjaumami.pl

„Zagłębie Smaku”, szef kuchni Damian Broda
41-300 Dąbrowa Górnicza, Aleja Róż 1A, tel. 32 755 00 00,
www.zaglebiesmaku.pl

Świętokrzyskie

 

Restauracja Hotelu Bristol Art & Medical SPA , szef kuchni Łukasz Wasik, 
28-100 Busko Zdrój, ul. 1-go maja 1, tel. 413303033,
www.bristolbusko.pl 

 

Wielkopolskie

 

„Avocado Restaurant & Wine”, szef kuchni Łukasz Wącirz
61-841 Poznań, ul. Dąbrowskiego 29, tel. 534 455 220,
www.avocado-poznan.pl
 
„Cucina” szef kuchni Dominik Narloch
60-751 Poznań, ul. Wyspiańskiego 26a, tel. 602 668 800,

„Flavoria” IBB Andersia Hotel, szef kuchni Grzegorz Wiciak
61-894 Poznań, plac Andersa 3, tel. 600 303 216,
www.andersiahotel.pl/kulinaria/restauracja-flavoria-w-poznaniu
 
 
Hotel Moderno,  restauracja Steak&Grill szef kuchni Maciej Piątek,
60-718 Poznań, ul. Kolejowa 29, tel 616646602,
www.hotelmoderno.pl
 

„Restauracja Hotelu Kristoff”, szefowie kuchni Artur Kubiak ,Tomasz Świć
62-814 Blizanów, Łaszków 8a, tel. 62 760 84 00,
www.kristoff.pl

 „Restauracja Figa”, szef kuchni Dawid Klimaniec
62-064 Plewiska, ul. Grunwaldzka 512, tel. 601 174 749,
www.figarestauracja.pl

„Restauracja Hyćka”, szef kuchni Piotr Mielczarek
61-126 Poznań,  ul. Rynek Śródecki 17, tel. 509 202 033,
www.hycka.pl

Restauracja „P jak Pysznie”, szef kuchni Paweł Powroźnik
63-600 Kępno, ul. Sportowa 9, tel. 605 978 120,
www.facebook.com/Restauracja-P-jak-Pysznie-873842319371157/?ref=aymt_homepage_panel

„Rządcówka” Ostoja Chobienice, szef kuchni Maciej Barton,
64-212 Siedlec, Chobienice 166, Tel 683531600,
www.ostojachobienice.pl/pl/restauracja 

„Smolarnia Hotel &Restaurant”, szef kuchni Paweł Salamon
64-980 Trzcianka,  Smolarnia 27, tel. 67 216 33 69,
www.hotelsmolarnia.pl/restauracja/#1469785959459-2f4c9a7e-7c35

„Viva Pomodori” szefowa kuchni Maria Bornakowska
61-701 Poznań, ul. Fredry 3 , tel. 790779666,
www.vivapomodori.pl

„Taste_it”, szef kuchni Jacek Blicharski
62-040 Puszczykowo, ul. Morenowa 33, tel. 88 331 40 97,
www.hotelarnia.pl/restauracja

 

The Time”, szef kuchni Roman Kosmalski
61-730 Poznań, ul. Młyńska 12, tel. 61 627 03 00,
www.mlynska12.pl/restauracja-the-time

Warmińsko-Mazurskie

 

„Natura Mazur Hotel & SPA Warchały”,  szef kuchni Michał Pezda
12-122 Jedwabno, Warchały ul. Brajnicka 1, tel. 89 642 66 00,
www.naturamazur.pl

„La bibliotheque” restauracja w Hotelu St. Bruno, szef kuchni Radosław Szulc 
11-500 Giżycko, ul. Św. Brunona 1, tel. 733003345,
www.hotelstbruno.pl
 
„Restauracja Steak House”, szef kuchni Stanisław Świerczewski
14-107 Gierzwałd, Pacółtowo 2, tel. 609 554 010,
www.palacpacoltowo.pl/restauracja

 

Zachodniopomorskie

 

„Dune”, szef kuchni Sebastian Zeger,
76-032 Mielno, ul. Pionierów 18, tel. 501 870 858,
www.dunerestauracja.pl

„La Maison”, Hotel Leda SPA****, szef kuchni Andrzej Jakomulski
ul. Kasprowicza 23, 78-100 Kołobrzeg, tel. 94 351 39 00,
www.hotelleda.pl/restauracja-la-maison-w-kolobrzegu

„ Mesa Grill Restaurant Cafe”, szef kuchni  Mariusz Olesiński
78-131 Dźwirzyno, ul. Wyzwolenia 43, tel. 513503203,
www.mesa.pl

„Park Hotel”, szef kuchni Mariusz Siwak
ul. Plantowa 1, 70-527 Szczecin, tel. 91 434 00 50,
www.parkhotel.szczecin.pl

„Restauracja Weranda”, szefowa kuchni Iwona Tomas
73-108 Kobylanka, Morzyczyn, ul. Szczecińska 16, tel. 91 561 00 80,
www.restauracjaweranda.pl
 

„The lavender wine and kitchen” , szef kuchni Adam Krzymkowski
72-002 Dołuje, ul. Bławatkowa 2, tel. 785923262
www.thelavender.pl