Akcja Gęsina na św. Marcina - Restauracje
 
 
Książka z przepisami
na gęsinę

Każdy z Szefów Kuchni biorących udział w pierwszej edycji naszej akcji, zobowiązany został do przygotowania swoich trzech autorskich przepisów. Teraz z dumą wszystkie przepisy zostały zebrane w książce, która z pewnością będzie nie lada gratką dla wszystkich miłośników dobrego jedzenia. „Choć sam jestem kucharzem, było to dla mnie spore zaskoczenie, jak jeden rodzaj mięsa może zostać zinterpretowany na tyle różnych sposobów kulinarnych i w żadnym momencie się nie powielić.

Poza klasyczną czarniną, okrasą, carpaccio z półgęska, czy gęsi pieczonej w całości, znaleźć tu można confit z gęsich żołądków, szafranową zupę z gęsi, pierś marynowaną z płatkami róży czy też lody z foie gras i wiele, wiele innych” – mówi Adam Chrząstowski z restauracji Ancora z Krakowa, który jako główny „szef kuchni polskiej prezydencji”, serwować będzie gęsinę również brukselskim notablom. Książka wydana jest zarówno w miękkiej oprawie, jak i w większym formacie ze sztywnymi okładkami; zaś zamawiać ją można mailowo, pisząc na: poczta@slowfood.pl; cena odpowiednio 19 i 29 PLN).
 


W 2018 r. akcja „Gęsina na św. Marcina” trwać będzie od 9 listopada do 9 grudnia. Wszystkie restauracje w czasie trwania akcji na swych witrynach oznaczone będą logo akcji, tak by były łatwo rozpoznawalne z zewnątrz. W każdej z takich restauracji szef kuchni został zobowiązany do przygotowania przynajmniej trzech autorskich przepisów, które przez cały czas trwania akcji będą dostępne w menu.

restauracje


LISTA RESTAURACJI 2018

 

Dolnośląskie

 

 

 

„Babinicz” Hotel Restauracja Dworzysko, szef kuchni Wojciech Harapkiewicz,

58-310 Szczawno-Zdrój, al. Spacerowa 22, tel. 74 886 99 02,

www.dworzysko.pl

 

„Boletus” Zamek Kliczków, szef kuchni Mariusz Kucharczak,

59-724 Osiecznica, Kliczków 8, tel. 75 734 07 00,

www.kliczkow.com.pl/restauracja

 

Décompresja Hotel SPA dr Irena Eris Polanica Zdrój, szef kuchni Rafał Grzegorzek,

ul. Dębowa 19b, 57-320 Polanica Zdrój, tel. 746624001,

https://www.drirenaerisspa.pl/polanica-zdroj/smaki/restauracja-decompresja

 

„Dobra Karma”, szef kuchni Tomasz Hartman,

50-027 Wrocław, ul. Kościuszki 23, tel. 717142599,

https://www.facebook.com/dobrakarma108/

 

„Kaczka I Wino”, szef kuchni Agnieszka Kukin,

57-550 Stronie Śląskie, ul. Mickiewicza 9, tel. 502 457 990,

www.kaczkaiwino.pl

 

„Karczma Młyńska”, szef kuchni Mariusz Kucharczak,

50-266 Wrocław, ul. Wyspa Słodowa 10, tel. 71 322 608 899,

www.hotel-tumski.com.pl/karczma/karczma-mlynska

 

„Manufaktura”, szef kuchni Łukasz Dzikowski,

ul. Bystrzycka 22, 58-100 Świdnica, tel. 746633304,

http://restauracja-manufaktura.pl/

 

Pałac na wodzie”, restauracja Salsefia, szef kuchni Ievgen Shcherbatyi,

58-500 Jelenia Góra, Staniszów 23. tel. 757557031,

www.palacnawodzie.pl

 

„Restauracja Uroczyska Siedmiu Stawów”, szef kuchni Damian Chajęcki,

58-217 Niemcza, Gola Dzierżoniowska 21,

www.uroczysko7stawow.pl

 

 

 

Kujawsko-Pomorskie

 

 

 

„SALT”, szef kuchni Marcin Gruszka,

87-100 Toruń, ul. Bulwar Filadelfijski 11, tel. 56 611 57 59,

www.copernicustorunhotel.com/gastronomia/restauracja-salt

 

Szeroka 9, szef kuchni Patryk Stanewicz,

ul. Szeroka 9, 87-100 Toruń, tel. 56 622 84 24,

www.szeroka9.pl

 

 

 

Lubelskie

 

 

 

„2PiEr”, szef kuchni Jakub Piętowski,

Lublin, ul. Artura Grottgera 2 , tel. 730741230,

www.2pier.pl

 

„Restauracja 16 Stołów”, szef kuchni Piotr Kwiatosz,

Lublin, ul. Rynek 16/1, tel. 81 534 30 40,

www.16stolow.pl

 

„Piano”, Hotel Restauracja Piano, szef kuchni Piotr Huszcz,

20-535 Lublin, ul. Jana Pawła II 19 tel. 506 169 927,

www.piano-lublin.pl/restaurant.html

 

„Perłowa Pijalnia Piwa”, szef kuchni Mateusz Ciołko,

20-001 Lublin, ul. Bernardyńska 15A, tel. 667 994 487,

www.perla.pl/pijalnia-piwa

 

Restauracja Botanika, szef kuchni Justyna Cur,

ul. Krakowska 11, 24-120 Kazimierz Dolny, tel. 81 881 08 76

www.kuchniabotanika.pl

 

Tinto, szef kuchni Marcin Jurek,

pl. Władysława Łokietka 3, 20-001 Lublin, tel. 570 919702,

https://www.facebook.com/tintolublin

 

 

 

Lubuskie

 

 

 

„Destylarnia”, Dawid Łagowski,

Mierzęcin 1, 66-520 Dobiegniew, tel. 95 713 16 30,

www.palacmierzecin.pl

 

„Między Wierszami”, szef kuchni Marek Ciureja

66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Sikorskiego 107, tel. 735 955 588,

www.facebook.com/miedzywierszami.gorzow/?fref=ts

 

 

 

Łódzkie

 

 

 

Gęś i wino, szef kuchni Marzena Domagała,

Spała, ul. Hubala 15, 97-215 Inowłódz, tel. 447101555,

http://gesiwino.pl

 

La'Qra bistro, szef kuchni Arkadiusz Jakubiak,

ul. Żwirki 26, 92-528 Łódź, tel422394640,

https://www.facebook.com/LaQra-Bistro-1746856992012164

 

„Medical SPA Hotel Lawendowe Termy”, szefowa kuchni Urszula Czyżak,

ul. Jakuba Świnki 10, 99-210 Uniejów, tel. 42 2334700,

www.lawendowetermy.pl

 

 

 

Małopolskie

 

 

 

„Amarylis”, szef kuchni Grzegorz Bucki,

31-039 Kraków, ul. Dietla 30, tel. 12 433 33 06,

www.queenhotel.pl/restauracja

 

„Andromeda Alfa”, szef kuchni Piotr Tuźnik,

31-535 Kraków, ul. Gęsia 22a, Hotel Galaxy, tel. 12 342 81 42,

www.andromeda.jordan.pl

 

„ART” szef kuchni Michał Cienki,

ul Kanonicza 15, 31-002 Kraków, tel. 537872193,

www.artrestauracja.com

 

„Biała Róża”, szef kuchni Łukasz Cichy,

31-101 Kraków, ul. Straszewskiego 16, tel. 12 421 51 90,

www.restauracjabialaroza.pl

 

„Bottiglieria 1881” szef kuchni Paweł Kras,

ul. Bocheńska 5, 31-061 Kraków, tel. 660 661 756,

www.1881.com.pl

 

„Cristalino kuchnia i wino”, szef kuchni Kamil Pucharski,

33-101 Tarnów, ul. Traugutta 5, tel. 14 633 12 25,

www.tarnow.cristalpark.pl

 

„Chochołowy Dwór”, szef kuchni Tomasz Kowal,

32-048 Jerzmanowice, ul. Jana III Sobieskiego 172, tel. 12 620 39 00,

www.chocholowydwor.pl

 

Drukarnia smaku Cristina, szef kuchni Sebastian Krauzowicz,

ul. Plac Niepodległości 7, 34-500 Zakopane, tel. 662388388,

https://drukarniasmakucristina.business.site

 

„Dwór Sieraków”, szef kuchni Janusz Fic,

32-410 Dobczyce, Sieraków 233, tel.123122423,

www.dworsierakow.pl

 

„Belle epoque”, szef kuchni Kamil Pucharski,

33-113 Zgłobice, ul. Dworska 1, tel. 14 652 76 50,

www.dwor-prezydencki.pl/restauracja

 

Emalia Zabłocie, szef kuchni Grzegorz Misina,

ul. Romanowicza 519, 30-702 Kraków, tel. 530885747,

https://emaliazablocie.pl

 

„Enoteka Pergamin”, szef kuchni Mateusz Guzik,

31-001 Kraków, ul. Grodzka 39, tel. 797 705 515,

https://pl-pl.facebook.com/enoteka.pergamin

 

„Filipa 18 ”, szef kuchni Marcin Sołtys,

31-150 Kraków, ul. Świętego Filipa 18, tel. 12 300 30 30,

www.indigokrakow.com/restauracja

 

„Garden” Dominik Sas, Tomasz Turecki, Patryk Potepa,

Kraków, ul. Krowoderska 71, tel. 12 3542020,

www.gardenrestauracja.pl

 

„Gościniec Na Rozdrożu”, szef kuchni Marcin Majecki,

32-590 Libiąż, ul. Krakowska 86, tel. 32 624 00 60,

www.narozdrozu.pl

 

Halicka w Puro Hotel, szef kuchni Hubert Tabak,

ul. Halicka 14 a , Kraków, tel. 12 8899040,

http://halicka.pl/pl

 

„L’Atmosphere”, Hilton Garden Inn Kraków Airport, szef kuchni Dawid Grucel,

32-038 Balice, ul. Medweckiego 3, tel. 12 340 00 00,

www.hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/poland/hilton-garden-inn-krakow-airport-KRKAPGI/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1GI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6KRKAPGI

 

„Magnifica”, Farmona Hotel Business & SPA, szef kuchni Tomasz Trafiał,

30-443 Kraków, ul. Jugowicka 10c, tel. 12 252 70 77,

www.magnifica.pl

 

„Miodova Restaurant”, szef kuchni Jachu Nawrocki,

31-053 Kraków, ul. Szeroka 3, tel. 660 343 203,

www.miodova.pl

 

„Pod Nosem”, szef kuchni Przemysław Bilski ,

31-002 Kraków, ul. Kanonicza 22, tel. 12 376 00 14,

www.podnosem.com

 

„Pod Złotym Karpiem”, szef kuchni Mariusz Sergiel,

ul. Rynek Główny 10, 31-624 Kraków, tel. 606 603 031,

https://www.facebook.com/restauracjapodzlotymkarpiem

 

„Qualita”, szef kuchni Marcin Dudek,

30-311 Kraków, ul. Wygrana 6, tel. 696 480 983,

http://www.qhotels.pl/krakow-plus/restauracja/o-restauracji


Restauracja Grand Resto & Cafe, szef Tomasz Smoczyk

ul. Sławkowska 5/7, 31-014 Kraków, tel. + 48 12 424 08 00,

https://www.grand.pl/pl/resto-grad-cafe-bar

 

„Restauracja Hotel Cristal Park w Dąbrowie Tarnowskiej”, szefowa kuchni Ewa Wielgus,

33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Sportowa 2A, tel. 14 657 01 00,

www.dabrowa.cristalpark.pl

 

„Sienna 104”, Hotel Heron, szef kuchni Krzysztof Małocha,

33-318 Gródek nad Dunajcem, tel. 188888500,

www.heron-hotel.com/restauracje/restauracja-sienna

 

Spichlerz XXI, szef kuchni Rafał Włudyka,

ul. Krakowska 68, 32-085 Tomaszowice, tel. 124192000,

http://www.dwor.pl/pl/klienci_indywidualni/restauracje/spichlerz

 

Szósty zmysł Hotel Spa Dr Irena Eris Krynica Zdrój, szef kuchni Janusz Myjak,

ul. Czarny Potok 30 , 33-380 Krynica Zdrój, tel. 696494599,

https://www.drirenaerisspa.pl/krynica-zdroj/smaki/restauracja-szosty-zmysl

 

„U Ziyada”, Zamek w Przegorzałach, szef kuchni Bartosz Włodarczyk,

ul. Jodłowa 13, 30-251 Kraków, tel. +48 12 429 71 05, mob. +48 784 084 000

http://www.uziyada.pl

 

Zakopiańska, szef kuchni Mariusz Bizub,

ul. Jagiellońska 18, 34-500 Zakopane, tel.185330363

 

 

 

Mazowieckie

 

 

 

„Akademia”, szef kuchni Krzysztof Kowalski,

02-548 Warszawa, ul. Różana 2 lok. 61, tel. 22 828 99 11,

www.restauracjaakademia.pl

 

Arche Hotel Poloneza, szef kuchni Mateusz Czekierda,

ul. Poloneza 87, 02-826 Warszawa, tel. 692420312,

https://www.facebook.com/ArcheHotelPoloneza

 

„Aruana”, Hotel NARVIL Conference & Spa, szef kuchni Adam Kotomski,

05-140 Serock, ul. Czesława Miłosza 14a, tel. 22 566 10 00,

www.hotelnarvil.pl

 

„Atelier Amaro”, szef kuchni Wojciech Modest Amaro,

00-460 Warszawa, ul. Agrykola 1, tel. 22 6285747,

www.atelieramaro.pl

 

BoniFaCio SPA&Sport Resort , szef kuchni Dariusz Ratuszniak,

Kępa 84, 09-110 Sochocin, tel. 23 651 24 00,

www.hotelbonifacio.pl

 

„Genesis”, szef kuchni Paweł Kibart,

ul. Plac Europejski 5, Warszawa , tel. 22 3957577,

http://www.genesiswarsaw.pl

 

„Halka Restauracja po polsku”, szef kuchni Zbigniew Paluch,

ul. Puławska 43, 02-508 Warszawa, tel. 509 593 305,

www.restauracjahalka.pl

 

Karczoch, szef kuchni Krzysztof Nawrocki,

05-510 Konstancin- Jeziorna, ul. Warszawska 3 , tel. 509895614,

www.restauracjakarczoch.pl

 

Na Skrajnej, szef kuchni Paweł Worońko,

ul. Skrajna 1a, 05-091 Ząbki, Tel 227817029,

https://www.facebook.com/naskrajnej

 

„Stary Dom”, szef kuchni Łukasz Federowicz,

02-620 Warszawa, ul. Puławska 104/106, tel. 600471471,

www.restauracjastarydom.pl

 

Winowajcy Tapas & Wine Bar, szef kuchni Piotr Staniak,

Radom, ul. Marii Skłodowskiej Curie 4, tel. 512 219975

www.facebook.com/winowajcyradomtapasbar/

 

„Zielony Niedźwiedź”, szefowa kuchni Oliwia Bernady,

00-375 Warszawa, ul. Smolna 4, tel. 795 794 784,

www.kafezn.pl

 

 

 

Opolskie

 

 

 

„Opolanka”, szef kuchni Wojciech Konikowski,

ul. Dworska 2, 45-843 Opole, tel. 789270169,

www.restauracjaopolanka.pl

 

 

Podkarpackie

 

 

 

„Restauracja Manuka”, szef kuchni Marcin Ferfecki

39-300 Mielec, ul. Rzeczna 8, tel. 17 227 61 28,

http://www.bulwarymielec.pl/opisowa/restauracja.htm

 

 

 

Podlaskie

 

 

 

„Folwark Księżnej Anny”, szef kuchni Marcin Baliński,

17-300 Siemiatycze, Anusin 95, tel. 502 900 606,

 

„Trattoria Czarna Owca”, szef kuchni Grzegorz Chlebowicz,

15-001 Białystok, ul. Lipowa 24, tel. 85 744 55 45,

www.trattoriaczarnaowca.pl

 

„Restaurant & Bar Cristal”, szef kuchni Łukasz Rakowski,

15-424 Białystok, ul. Lipowa 3/5, tel. 85 749 61 59,

www.hotelcristal.com.pl

 

Świętojańska 21, szef kuchni Ewelina Łapińska,

ul. Śwętojańska 21, 15-227 Białystok, tel. 737962160,

https://www.facebook.com/swietojanska21

 

Żubrówka, szef kuchni Łukasz Rakowski,

ul. Pałacowa 6, 17-230 Białowieża, tel. 856829434,

 

 

 

Pomorskie

 

 

 

„Brovarnia i Restauracja Hotelu Gdańsk”, szef kuchni Jarosław Waloch,

80-755 Gdańsk, ul. Szafarnia 9, tel. 58 320 19 70,

www.brovarnia.pl

 

„Dym Na Wodzie”, szef kuchni Rafał Niewiarowski,

76-270 Ustka, ul. Żeromskiego 1, tel. 793 432 403,

www.dymnawodzie.pl

 

„Haffner”, szef Kuchni Michał Zawierzeniec,

ul. J J Haffnera 59, 81-715 Sopot, tel. 585509813,

https://www.hotelhaffner.pl/kulinaria/restauracja

 

Hotel Mistral Sport, szef kuchni Jacek Majcherek,

84-250 Gniewino, Sportowa 5, tel. 58 736 46 00,

www.hotelmistralsport.pl/restauracja-hotelowa

 

„M 15 RESTAURANT & BAR”, szef kuchni Adrian Gabryszak,

81-715 Sopot, al. Franciszka Mamuszki 15, tel. 720 827 827,

https://www.facebook.com/m15.sopot/

 

„Motlava”, szef kuchni Piotr Soliński,

80-862 Gdańsk, ul. Stara Stocznia 2/1, tel. 58 719 51 00,

www.motlava.pl

 

„Nowy Świat”, szef kuchni Rafał Kopicki,

ul. Bohaterów Monte Cassino 63/2, 81-767 Sopot, tel. +48 58 342 88 88,

www.restauracjanowyswiat.pl/pl

 

„Polskie smaki” Restauracja Cafe, szef kuchni Krystian Szidel,

81-718 Sopot, Powstańców Warszawy 10, tel. 587671960,

www.restauracjapolskiesmaki.com

 

„Pory Roku”, szef kuchni Przemysław Wilczewski,

ul. Czyste Błota 3, 87-312 Pokrzydowo, tel. 607704900,

www.hotelporyroku.pl

 

„Północ Południe”, szef kuchni Kamil Kowalski,

ul. Świętojańska 130, 81-404 Gdynia, tel. 504184039,

https://www.facebook.com/polnocpoludniegdynia

 

„Stacja smaku”, szef kuchni Mariusz Sulikowski,

Udorpie 93, 77-100 Bytów tel. 530336100,

https://www.facebook.com/stacjasmaku.Bytow

 

„Tabun”, szef kuchni Mariusz Szymichowski,

80-174 Gdańsk, Otomin, ul. Konna 29, tel. 601 611 499,

www.restauracjatabun.kuznia.net

 

Zajazd „Ostoja”, szef kuchni Andrzej Lenio,

77-304 Rzeczenica, Sporysz 8, tel. 504 231 303,

www.pl-pl.facebook.com/zajazdostojasporysz

 

 

 

Śląskie

 

 

 

„Cadenza”, szefowa kuchni Katarzyna Rogowska,

40-201 Katowice, plac Wojciecha Kilara 1, tel. 32 732 53 47,

www.cadenza.pl

 

Isto, szef kuchni Patryk Dusza,

al. Walentego Rozdzieńskiego 1 A, 40-202 Katowice, tel. 519073880,

https://www.facebook.com/restauracjaisto

 

Plado, szef kuchni Robert Biniasz, Mateusz Bieniek,

ul. Górnych Wałów 42, 44-100 Gliwice, tel. 32 413 06 60,

www.plado.pl

 

„Magiel Kulinarny”, szef kuchni Mikołaj Baryłka

41-200 Sosnowiec, ul. Warszawska 5A, tel. 602 429 376,

www.magielkulinarny.pl

 

„MiniBrowar MAJER”, szef kuchni Cezary Kupis,

44-100 Gliwice, ul. Studzienna 8, tel. 32 747 77 77,

www.minibrowarmajer.pl

 

„MOMO Restaurant & Coctail Bar”, szef kuchni Andrzej Pawlas,

44-100 Gliwice, Ratusz-Rynek, tel. 570 170 080,

www.momogliwice.pl

 

„Gierkrówka” , szef kuchni Karol Żmigrodzki,

ul. Botaniczna 4, Zawada, 42-260 Kamienica Polska, tel. 539547577,

www.gierkrowka.pl

 

„UMAMI”, szefowie kuchni Mateusz Bieniek, Robert Biniasz,

44-120 Pyskowice, ul. Sikorskiego 46, tel. 662 267 070,

www.restauracjaumami.pl

 

„Zagłębie Smaku”, szef kuchni Damian Broda,

41-300 Dąbrowa Górnicza, Aleja Róż 1A, tel. 32 755 00 00,

www.zaglebiesmaku.pl

 

 

 

Świętokrzyskie

 

 

 

Restauracja Hotelu Bristol Art & Medical SPA , szef kuchni Tomasz Ciaś, Ryszard Białek,

28-100 Busko Zdrój, ul. 1-go maja 1, tel. 413303033,

www.bristolbusko.pl

 

Widnokrąg, szef kuchni Przemysław Kaproń,

ul. Opatowska 19, 27-600 Sandomierz, tel. 158323036,

https://www.facebook.com/Widnokrąg

 

 

 

Warmińsko-Mazurskie

 

 

 

„Natura Mazur Hotel & SPA Warchały”, szef kuchni Michał Soliwoda,

12-122 Jedwabno, Warchały ul. Brajnicka 1, tel. 89 642 66 00,

www.naturamazur.pl

 

„Restauracja Steak House”, szef kuchni Piotr Krajzewicz,

14-107 Gierzwałd, Pacółtowo 2, tel. 609 554 010,

www.palacpacoltowo.pl/restauracja

 

„Trattoria La Riva, szef kuchn Mariusz Grycko,

ul. Mickiewicza 17, 14-100 Ostróda, tel. 89 642 46 36,

https://www.facebook.com/pages/category/Italian-Restaurant/Trattoria-La-Riva-501141909949512/

 

 

 

Wielkopolskie

 

 

 

„Avocado Restaurant & Wine”, szef kuchni Dawid Sroka,

61-841 Poznań, ul. Dąbrowskiego 29, tel. 534 455 220,

www.avocado-poznan.pl

 

Bazar 1838, szef kuchni Jakub Walczak,

ul. Paderewskiego 8, 61-770 Poznań , tel. 612226864,

www.bazar1838.pl

 

„Cuccina” szef kuchni Dominik Narloch,

60-751 Poznań, ul. Wyspiańskiego 26a, tel. 602 668 800,

www.cucina88.pl

 

„Flavoria” IBB Andersia Hotel, szef kuchni Artur Szwacki,

61-894 Poznań, plac Andersa 3, tel. 600 303 216,

www.andersiahotel.pl/kulinaria/restauracja-flavoria-w-poznaniu

 

„Pestkownica”, szef kuchni Michał Seyda,

Pestkownica 1, 64-761 Krzyż, tel. 502606847,

www.pestkownica.com.pl

 

„Restauracja Hotelu Kristoff”, szef kuchni Artur Kubiak,

62-814 Blizanów, Łaszków 8a, tel. 62 760 84 00,

www.kristoff.pl

 

„Restauracja Figa”, szef kuchni Dawid Klimaniec,

62-064 Plewiska, ul. Grunwaldzka 512, tel. 601 174 749,

www.figarestauracja.pl

 

Restauracja „P jak Pysznie”, szef kuchni Paweł Powroźnik,

63-600 Kępno, ul. Sportowa 9, tel. 605 978 120,

www.facebook.com/Restauracja-P-jak-Pysznie-873842319371157/?ref=aymt_homepage_panel

 

„Rządcówka” Ostoja Chobienice, szef kuchni Maciej Barton,

64-212 Siedlec, Chobienice 166, tel. 683531600,

www.ostojachobienice.pl/pl/restauracja

 

„Taste_it”, szef kuchni Marcin Humerski

62-040 Puszczykowo, ul. Morenowa 33, tel. 88 331 40 97,

www.hotelarnia.pl/restauracja

 

 

 

Zachodniopomorskie

 

 

 

Interferie, szef kuchni Jacek Krakowiak,

Uzdrowiskowa 15, 72-600 Świnoujście, tel. 91 381 25 00,

https://www.interferie.pl/inmedicalspa

 

Horyzont, hotel Aquarius, szef kuchni Grzegorz Nowicki,

ul. Kasprowicza 24, 78-100 Kołobrzeg , tel.943536290,

https://www.aquariusspa.pl/pl/kuchnia/restauracja-horyzontnt

 

„La Maison”, Hotel Leda SPA****, szef kuchni Andrzej Jakomulski,

ul. Kasprowicza 23, 78-100 Kołobrzeg, tel. 94 351 39 00,

www.hotelleda.pl/restauracja-la-maison-w-kolobrzegu

 

„Mesa Grill Restaurant Cafe”, szef kuchni Mariusz Olesiński,

78-131 Dźwirzyno, ul. Wyzwolenia 4J, tel. 513503203,

www.mesa.pl


Olé Bistro & Tapas, szef kuchni Norbert Miśkowiec,

Bulwar Gdyński 2, 70-653 Szczecin, tel. 91 852 42 42

https://www.facebook.com/OleBistroTapas/

 

„Park Hotel”, szef kuchni Mariusz Siwak,

ul. Plantowa 1, 70-527 Szczecin, tel. 91 434 00 50,

www.parkhotel.szczecin.pl